EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

$15 млрд. недостиг за хуманитарна помощ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

$15 млрд. недостиг за хуманитарна помощ

mail17:05 | 20.01.2016прегледи 1155 коментарикоментари 0


Нов глобален модел на финансиране на хуманитарната помощ в света предложи Работна група на високо равнище на ООН, ръководена от заместник-председателя на ЕК Кристалина Георгиева, съобщи представителството на ЕК в България.
Тя представи доклада по темата на генералния секретар на ООН Бан Ки Мун в неделя в Дубай. През май 2015 г. той възложи на експертите да потърсят системни решения за затваряне на огромната дупка във финансирането на хуманитарната помощ, която в момента възлиза на 15 милиарда долара.
"Това е проблем, който при наличие на добра политическа воля може да бъде решен. В този наш богат свят никой не бива да умира или да живее в унижение заради липса на пари", каза Кристалина Георгиева при представянето на доклада. Според нея подпомагането на хора в нужда е не само морално задължение, но също е в интерес на отделните държави, тъй като нестабилността в един регион може да има глобални последици.
Работната група предлага да се разшири базата за финансиране на хуманитарната помощ, вместо да се разчита на малък брой дарители, и да се подобри ефикасността и прозрачността в дейността на хуманитарните организации.
Докладът ще бъде обсъден на първата световна хуманитарна среща на високо равнище, която ще се състои през май в Истанбул.
Кристалина Георгиева е съпредседател на Групата на високо равнище на ООН за финансиране на глобалната хуманитарна помощ заедно със султана на малайзийския щат Перак - Назрин Шах.
ЕС  и страните-членки са най-големият дарител на хуманитарна помощ в света.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158