EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

€8 млрд. за младежка безработица

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

€8 млрд. за младежка безработица

mail10:00 | 28.06.2013прегледи 311 коментарикоментари 0


Още от началото на следващата година Европейският съюз ще насочи значителни средства към страните и регионите, където младежката безработица надхвърля 25%, сред които е и България, предаде БНР.

Това договориха Предварително планираните 6 млрд. евро за младежката заетост ще бъдат увеличени поне до 8 млрд. евро обявиха председателите на Европейската комисия и Европейския съвет, Жозе Барозу и Херман ван Ромпой. Засега не е ясно дали и с колко това ще повиши размера на тези около 100 милиона, които вчера премиер Пламен Орешарски каза, че очаква да получи България. Друго решение от тази нощ предвижда да се възстанови нормалното кредитиране за икономиката и да се улесни финансирането на инвестициите най-вече в малкия и средния бизнес. За тази цел ще се използват и десетте милиарда евро, с които беше увеличен капиталът на Европейската инвестиционна банка. Така според Херман ван Ромпой финансиране ще могат да получат милиони малки и средни предприятия.
Съветът одобри икономическите препоръки към отделните страни, с което те стават задължителни. Тези за България предвиждат запазване на бюджетната стабилност, повишена събираемост на данъците, ограничаване на сивата икономика и подобряване на бизнес средата. От страната ни се очаква и да изравни пенсионната възраст за мъже и жени, да ограничи ранното пенсиониране и да търси решения за структурната безработица.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg