EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

€400 млрд. за икономиката на Италия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

€400 млрд. за икономиката на Италия

mail09:55 | 09.04.2020прегледи 9129 коментарикоментари 0


Италианският премиер Джузепе Конте обяви нова програма за стимулиране на икономиката на страната, целяща да се инвестират до 400 милиарда евро в предприятия, претърпели загуби от пандемията коронавирус, съобщи АФП.

В телевизионно обръщение към нацията Конте каза, че мярката представлява "най-мощната намеса в историята на страната". Програмата е в допълнение към обявените през миналия месец правителствени заеми за 340 млрд. евро.

"Ние предоставихме незабавна ликвидност за бизнеса, 200 милиарда за компаниите на вътрешния пазар и 200 за потенциал за износ", посочи Конте в телевизионното си обръщение към нацията.

Конте обясни, че половината от новия пакет ще бъде предназначена за експортно ориентирани компании, чийто оборот се е сринал през последния месец.

Италианският лидер също призова всички да следват строгите мерки за ограничения, които са в сила от началото на март. "Скоро ще видим нова пролет в Италия, но за момента трябва да останем у дома", каза Конте.

Според министъра на икономиката Роберто Гуалтиери стимулирането на компаниите на стойност 400 милиарда евро ще бъде "до 90% гарантирано от държавата без ограничения на оборота".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg