EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

€25 млрд. от трафик на хора

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

€25 млрд. от трафик на хора

mail15:34 | 31.01.2017прегледи 782 коментарикоментари 0


Оборотът на пазарите, свързани с трафик на хора, продължава да расте. По оценка на Европол този вид престъпна дейност генерира между 20 и 25 милиарда евро годишно. Данните изнесе Камелия Димитрова - секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора пред участниците в националната среща за противодействие на този вид престъпност, която се провежда във Велико Търново.

Тя уточни, че на европейско ниво най-основната форма на трафик е сексуалната експлоатация - близо 70 процента от общия дял на жертвите. Трудовата експлоатация представлява една пета от идентифицираните жертви.

У нас през миналата година основните пострадали лица, от общо 329 идентифицирани в досъдебни производства, остават жените и то предимно, като жертви на сексуална експлоатация. 26 са регистрираните случаи на трудова експлоатация през изминалата година.

Увеличава се тенденцията жертви да стават хора с физически и ментални увреждания, което означава, че трябва повече да се работи за интеграцията им, коментира Димитрова. Тя сподели още, че през 2016-та в Националната комисия са работили по 106 случая с 136 потърпевши лица.

Съвременното робство, стимулирано от икономическата имигрантска криза, взема все по-големи размери. Освен сексуалната и трудовата експлоатация се наблюдават и нови проявления на трафика с цел принудителни бракове и продажба на органи, каза при откриването на срещата Ганчо Карабаджаков - заместник-кмет на община Велико Търново. Той призова да не спираме да говорим за проблемите, които вече са реалност, както и да се работи за ефективното им решаване чрез взаимодействие на институциите./Инфосток


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160