EUR 1.9558
USD 1.7453
CHF 1.8655
GBP 2.3302
CNY 2.7316
you tube
mobile version

€220 млн. глоба за Google

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

€220 млн. глоба за Google

mail08:06 | 10.06.2021прегледи 551 коментарикоментари 0


Френският орган за защита на конкуренцията обяви в понеделник, че е наложил глоба на "Гугъл" (Google) на компанията-майка Alphabet Inc. в размер на €220 млн. (около $268 млн.) за "злоупотреба с господстващото си положение на пазара за рекламни сървъри за уебсайтове и мобилни приложения“.

Регулаторът заяви, че Google е предоставил преференциално третиране на собствените си технологии под марката Google Ad Manager, причинявайки неблагоприятно положение на конкурентите на компанията и други издатели. Освен това френската агенция отбеляза, че Google не оспорва обвинението, допълвайки, че технологичният гигант е обещал да прекрати разпоредбите, които облагодетелстват неговата платформа, и се е ангажирал да подобри своята оперативна съвместимост с рекламни сървъри на трети страни.

Изабел де Силва, президент на френския орган за защита на конкуренцията, коментира тази първа глоба в глобален мащаб така: "Тази санкция и тези ангажименти ще дадат възможност да се възстановят равните условия за всички играчи и способността на всички издатели да се възползват максимално от тяхното място за реклама".


Тагове: Франция, Google, глоба
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg