EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

€2 млн. инвестиция в Индустриална зона - Плевен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

€2 млн. инвестиция в Индустриална зона - Плевен

mail11:40 | 13.05.2016прегледи 1610 коментарикоментари 0


"КНМ Текстил" ООД приключи строителството на две нови сгради - производствена база с прилежаща административна сграда (с обща разгъната площ от над 3 000 кв.м.) и склад с площ от близо 1000 кв.м. в Западна Индустриална Зона на гр. Плевен.

Проектът, финансиран от Societe Generale Експресбанк и Регионалният фонд за градско развитие по европейската инициатива за устойчиво градско развитие JESSICA, стартира в края на 2014г. и е на обща стойност от над 2 млн. евро.                                             

Десетгодишният инвестиционен кредит в размер над 1,7 млн. евро е използван основно за премахването на съществуващия неизползван сграден фонд част от бившия държавен завод за тексил "Саня", облагородяването на района, конструкция и оборудване на нова енергийно ефективна производствана база с модерна визия.

В резултат от инвестицията, се очаква да бъдат създадени до 30 нови работни места в един традиционен на Плевенската икономика сектор, както и да се подобри работната среда на вече заетите в компанията над 50 служители. Освен новия и енергийно ефективен сграден фонд, по проекта са финансирани разходи за подобряване на прилежащата инфраструктура, създаване на нови зелени площи, ново осветление на територията на КНМ Текстил и 24-часово видео наблюдение.

"КНМ Текстил" е създадена в началото на 2011 г. като дъщерна фирма и наследник на Hygor SARL – френски производител с повече от 25 години опит в текстилната промишленост, при преместването на бизнеса изцяло в България. Компанията е една от най-бързо развиващите се в Плевен с голям потенциал за растеж и през следващите години. "КНМ Текстил" има осигурен пазар за готовата продукция и изградени трайни взаимоотношения с водещи европейски фирми в текстилната промишленост. С новооткритата база по проекта, се очаква производствения капацитет на компанията да се удвои.

JESSICA е инициатива на Европейския Фонд за Регионално Развитие за подкрепа на устойчиви инвестиции в градска инфраструктура, наследство, образователни, спортни и културни обекти, повторно разработване на запустели терени и др. Регионалният фонд за градско развитие управлява средствата по инициатива JESSICA предназначени за шестте големи града след София – Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе и Плевен. Проектът на КНМ Текстил е вторият от общо 3 JESSICA проекти на Фонда в гр. Плевен.

Някои от по-значимите проекти по програма JESSICA  в другите градове включват изграждането на нови производствени мощности в Индустриална зона Русе, създаването на постоянен изложбен център  "Флора" в Бургас;, реновиране на историческата сграда „Юнашки салон“ във Варна; изграждане на мултиплекс с 4 кино зали и реновирана на съществуваща кино зала в Плевен; изграждането на паркинг във Варна, изграждането на нов високо енергийно-ефективен завод за хлебни продукти в Пловдив и много други. Инвестиционната дейност на Фонда продължава и в следващия 10 годишен период, през който Фондът има възможност да реинвестира средствата, които се погасяват от вече завършени и функциониращи проекти.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg