EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

€1,7 млн. за справяне с незаконната миграция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

€1,7 млн. за справяне с незаконната миграция

mail11:12 | 14.12.2022прегледи 519 коментарикоментари 0


Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Управляващият орган по програмата България - Турция 2021-2027 г. в сътрудничество с Дирекция по въпросите на Европейския съюз на Турция (Национален орган по програмата), обявяват на ограничена покана за стратегическо проектно предложение по Програмата (Интеррег VI-A) ИПП България - Турция, съобщиха от Министерството на интерент страницата си. Целта е подобряване на трансграничното сътрудничество между двете държави и засилване на координацията на съответните власти за справяне с незаконната миграция на териториите, за които отговарят чрез сътрудничество и солидарност.

Допустими партньори по проекта, които могат да представят стратегическо проектно предложение, са: областната дирекция на МВР - Хасково; управата на Одрин; областната дирекция на МВР - Бургас; управата на Къркларели; областната дирекция на МВР - Ямбол.

Общата цел на Програмата (Интеррег VI-A) ИПП България - Турция е "Укрепване на териториалното сближаване на трансграничния регион България - Турция". Програмата е съфинансирана от Инструмента за предприсъединителна помощ III на Европейския съюз.

Проектното предложение трябва да е насочено към: Приоритет 3: "По-сигурен трансграничен регион Интеррег", по специфична цел 7.2. "Управление на мобилността и миграцията". Общата сума на ограничената покана за стратегическо проектно предложение е 1 730 698 евро.

Програмната територия за стратегическото проектно предложение за България включва областите Бургас, Ямбол и Хасково, а за Турция - провинциите Одрин и Къркларели.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg