EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Умна“ класна стая откриват в 119-о СУ в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Умна“ класна стая откриват в 119-о СУ в София

mail15:12 | 05.10.2016прегледи 825 коментарикоментари 0


Siemens България и „Енерджи Ефект” ЕАД откриват пилотен проект за „умна“ класна стая в 119-о СУ „Акад. Михаил Арнаудов“. Иновативната интелигентна система за управление, внедрена в училището, е съвместно дарение на двете компании.

Внедряването на иновативни технологии за сградна автоматизация е един от най -ефикасните начини за повишаване на енергийната ефективност в училищата и подобряване на средата за служителите и учениците.

Пилотният проект цели да демонстрира възможностите за осигуряване на по-добри условия за преподаване и по-комфортна учебна среда при значително намалени енергийни разходи. „Умната“ система следи в реално време ключови параметри като вътрешна температура на помещението, външна температура, влажност, осветеност, присъствие, движение, моментен разход на електроенергия и топлоенергия. В зависимост от състоянието на параметрите системата автоматично взима решения как да поддържа максималната степен на комфорт за хората в помещението.

Същевременно системата има образователен ефект за учениците, като предоставя визуализация в реално време на потреблението и постигнатите икономии; съвети за пестене на енергия (tips and tricks); увлекателни тестове (quizzes), създавайки навици в децата за отговорно поведение към пестенето на ресурси и околната

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1014