EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

„Тидар" отчита продажби въпреки жилищната криза

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Тидар" отчита продажби въпреки жилищната криза

mail19:01 | 24.04.2009прегледи 2475 коментарикоментари 0


tidarБългарският офис на израелската компания "Тидар" отчита продажба на жилища въпреки кризата, съобщи управителят й Йоав Шенхар. По думите му компанията развива успешно бизнеса си тук и може да се похвали с по-голяма стабилност на позициите спрямо останалите пазари на които работи. Освен в България фирмата има още офиси в Израел и Сърбия.
Кризата се отразява отрезвяващо на пазара, което прочиства инвестиционната среда от спекулативни оферти и несъстоятелни проекти и ще доведе до едно балансирано ниво при цените на имотите, смята Шенхер. Според него към проектите, които са на груб строеж има интерес, макар цените да са паднали. Както и преди кризата компанията дава приоритет на обслужването и допълнителните екстри освен качественото изпълнение и стриктния подбор на материалите.
Важна за оцеляване на бизнеса е разумната оптимизация на разходите, която да позволи печалба и при по-ниски цени на продажба и правилното управление на риска, казва Шенхар. По тази причина компанията прецизно избира отделни специализирани фирми за всяка фаза на строежа. Така например след повторен търг за подизпълнител за грубия строеж на комплекса са спестени близо 40% от първоначално оферираните цени, като в същото време се запазва изискването строителят да е опитен и да работи с качествени материали. Освен това всяка фаза на проекта се следи от вътрешен инвеститорски
В момента компанията реализира три проекта в София. Двете жилищни сгради в кварталите Люлин и Банишора са пуснати в експлоатация. Луксозният обект с жилищни и офис площи на бул. Черни връх известен като проекта Меркюр София е на етап груб строеж. Досега са продадени 21 апартамента от общо 64. Той трябва да бъде готов през юни следващата година.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg