EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Течен” ток за електромобили

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Течен” ток за електромобили

mail17:30 | 14.06.2011прегледи 1548 коментарикоментари 0


Студенти от Масачузетския университет по технологии са развили специална технология за батерии, която позволява зареждането на електрически автомобил да става толкова лесно, колкото и зареждането на традиционен автомобил, съобщи www.rs-auto.bg. Технологията е базирана на ново течно гориво, което студентите са нарекли Cambridge Crude. Съответно то може да бъде свалено и подменено от пакета с батерии в рамките на минути.
Процесът включва заредени частици, които плават в електролитна течност между две камери в пакета батерии – единият е за съхранение на енергия, а другият изпразва енергията. Този тип архитектура ще направи батериите 10 пъти по-ефективни спрямо настоящата електрическа технология. Друг силен момент при тази конфигурация е това, че батерията е по-евтина за произвеждане от настоящите литиево-йонни пакети, които са масово използвани в момента при много хибридни и електрически коли.
Май започна да ви звучи прекалено добре, за да е истина, а? Може би, но на този етап именно подобен пробив в електрическата технология е силно необходим, за да могат електрическите коли реално да се превърнат в алтернатива на двигателите с вътрешно горене.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg