EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Тата“ намали заплатите в британски заводи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Тата“ намали заплатите в британски заводи

mail18:10 | 21.04.2016прегледи 762 коментарикоментари 0


Работниците на „Тата стийл“ гласуваха в подкрепа на споразумение, с което 4400 работни места в завода в Скънторп ще бъдат спасени, предаде ВВС. Работниците се съгласиха на по-малки работни заплати и по-малки пенсионни вноски.
По-рано членовете на профсъюзите Community, Unite и GMB приеха временни промени в условията по договорите им. Отстъпките бяха определени като добра крачка към „устойчиво бъдеще“ за завода.Хиляди работни места в британската стоманодобивна промишленост може да бъдат спасени, след като мениджърите на „Тата стийл“ във Великобритания изготвиха амбициозен план да изкупят бизнеса в страната от индийската компания майка, съобщава The Telegraph.
Във вторник британските шефове привикаха представителите на персонала, за да обсъдят възможността за изкупуването.
Предполага се, че реализирането на плановете ще изисква привличането на инвеститор, който да подкрепи процеса. Чрез придобиването на дейността британските мениджъри искат да съживят плана, който индийският управителен борд на „Тата стийл“ отхвърли миналия месец, като по този начин застраши 11 хиляди работни места в промишлеността и още 20 хиляди във веригата за доставки.
„Тата“ обяви за продан британския си бизнес, за да не й се налага да инвестира 100 милиона лири сега и да прави още инвестиции в бъдеще.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4155