EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

„Съединението прави силата“ - мото на Председателството

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Съединението прави силата“ - мото на Председателството

mail07:05 | 03.08.2017прегледи 10911 коментарикоментари 0


Министерският съвет одобри девиза „Съединението прави силата“ за мото на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. На английски девизът ще има следния превод: „United We Stand Strong“.

Мотото е предложено от участниците в поредица от фокус-групи и тествано в национално представително проучване. В края на 2016 г. „Галъп интернешънъл“ провежда социологическо изследване, чиято основна цел е да отговори на въпроса с какви ценности и образи българите асоциират страната ни през призмата на това, с което тя обогатява Европейския съюз. Изследването показва, че основните общоевропейски ценности, които всички целеви групи посочват като присъщи за българите, са толерантност, солидарност, единство.

Девизът „Съединението прави силата“ е най-разпознаваемият и харесван сред българите. От една страна словосъчетанието се свързва с историята на страната ни и държавността, а същевременно и отразява идеята за обединена и солидарна Европа. България беше описана и като естествен представител на Балканите и най-вече на Западните Балкани по пътя им към Европа.

Другите предложения за девиз (слоган), които са посочени в социологическите дискусии, но не набират достатъчно подкрепа са:

„Силни заедно” (Stronger Together);

„Заедно можем повече” (Together We Can Do More);

„Сигурност и просперитет” (Security & Prosperity);

„Европа във вярна посока” (Europe: the Right Way);

„Европа на новото поколение“ (Europe of the New Generation).

Участници във фокус-групи са млади хора с различен професионален и възрастов профил, експерти, лидери на мнение, чужденци, които живеят и работят в България. Според тях това, което днес би направило впечатление на чужденците са: талантливите български деца, качествената интернет връзка, нематериалното културно наследство и етническата толерантност, уникалната природа и натуралната храна.

Източник: http://www.eu2018bg.bg/


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg