EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Съдърланд“: 3000 нови работни места за 3 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Съдърланд“: 3000 нови работни места за 3 г.

mail13:32 | 18.08.2015прегледи 1482 коментарикоментари 0


3000 нови работни места се очаква да открие в следващите три години у нас международната компания със седалище в Ню Йорк "Съдърланд Глобал Сървисиз". Това съобщи глобалният търговски директор К. С. Кумар на среща с министъра на икономиката Божидар Лукарски и заместника му Любен Петров. „Съдърланд” разглежда България като център за обслужване на европейските й клиенти и предвижда сериозни бъдещи инвестиции у нас от порядъка на 10 млн. евро в следващата година, стана ясно по време на срещата. Компанията проучва нови локации за бъдещата си дейност у нас и търси възможности за сътрудничество с български висши учебни заведения. „Съдърланд Глобал Сървисиз” цели създаването на Центрове за върхови постижения в университетите, за да може да се обучат и подготвят квалифицирани кадри в областта на високотехнологичните бизнес-процеси, допълни глобалният търговски директор на фирмата.
Заместник-министър Любен Петров представи пред ръководството на компанията възможностите на „София Тех парк” като център за иновации и нови технологии, където може да бъдат реализирани съвместни проекти с квалифициран експертен персонал. Възможни области за бъдеща дейност на международната компания са още дуалното обучение, работа с ръководствата на общините, както и възможностите, които дават оперативните програми, посочи заместник-министър Петров.
Дейността на „Съдърланд“ в България стартира през 2008 г. със създаването на център за изнесени бизнес услуги в София, обслужващ европейския пазар на водещи световни компании. През 2013-2014 г. компанията откри два нови центъра за аутсорсинг на бизнес процеси в София и Бургас. В момента в трите центъра на „Съдърланд“ у нас работят 1100 човека, като техният брой е нараснал двойно за една година. През 2014 г. компанията е добавила 5 нови клиенти, които се обслужват от центровете й в България и 3 нови аутсорсинг дейности, като социални медии (social media), управление на пътувания (journey management), дистанционно управление на ИТ инфраструктура (remote infrastructure management). Откритият през 2014 г. офис на компанията в Бургас осигурява заетост на 150 човека (към декември 2014 г.). Офисът е създаден с цел осигуряване на възможност за хората, ангажирани в летния туристически бизнес в морските курорти да останат да работят в Бургас, без да се налага да търсят работа в зимните курорти или да останат без работа след края на летния сезон.
Източник: Министерство на икономиката
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg