EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Росатом” приемат съдебния иск на НЕК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Росатом” приемат съдебния иск на НЕК

mail12:10 | 07.10.2011прегледи 537 коментарикоментари 0


„Росатом” смята за правилен избрания от България цивилизован начин за разрешаване на натрупалите се въпроси около проекта АЕЦ „Белене” - обръщане към съда, заяви за РИА „Новости” източник от „Росатом”.
Българската НЕК заведе насрещен иск срещу „Атомстройекспорт” в арбитражния съд на стойност 61 милиона евро. През юли „Атомстройекспорт” подаде иск в Международния арбитражен съд на Международната търговска палата в Париж срещу НЕК за 58 милиона евро за неизплатена извършена работа по проекта „Белене”.
„Както по-рано сме заявявали, ние не обвързваме преговорите по АЕЦ „Белене” и текущите проблеми между стопанските обекти. По-рано заявихме на „Атомстройекспорт”, че текущите проблеми трябва да се решават в рамките на действащите закони, а ако не се получава, тогава е необходимо да се действа по цивилизован начин, а именно чрез съдебна процедура.Напълно сме удовлетворени от това, че българското ръководство е избрало този цивилизован начин за разрешаване на натрупаните въпроси”, заяви източникът от държавната корпорация. Той подчерта, че съдебните спорове „нямат отношение към продължаващия преговорен процес по АЕЦ „Белене”.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163