EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Работодател на годината” - отличията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Работодател на годината” - отличията

mail14:46 | 14.12.2012прегледи 424 коментарикоментари 0


Отличия получиха 31 работодатели на деветата официална церемония по награждаването „Работодател на годината”- 2012. Работодателите от цялата страна са класирани в 10 категории, от 1-во до 3-то място:

Категория: „Работодател, разкрил най-много работни места по програми и мерки за заетост”.
1 място: Общинска администрация Ружинци, обявила 441 работни места и назначила на тях безработни лица по националната програма „От социални помощи към осигуряване на заетост” (НП „ОСПОЗ”) и по регионална програма за заетост.
2 място: Общинска администрация Вълчедръм, обявила 373 работни места по НП „ОСПОЗ”.
3 място: Общинска администрация Белоградчик, обявила 246 работни места по НП „ОСПОЗ” и по регионална програма за заетост.

Категория: „Работодател с малък частен бизнес (с персонал до 50 души), разкрил най-много работни места на първичния пазар на труда и наел на тях кандидати, насочени от бюрото по труда”.
1 място: „Нептун” ООД, гр. Варна. Дружество е наело 54 безработни в хотелиерството и ресторантьорството.
2 място: ЕТ „Иван Стойчев”, с. Попица, община Бяла Слатина. Фирмата е наела 39 лица за производство на тютюн.
3 място: „Боил БТ” гр. София. Фирмата е наела 38 безработни за почивна база в Созопол.

Категория: „Работодател с персонал над 50 души, обявил най-много работни места на първичния пазар на труда и наел на тях кандидати, насочени от бюрото по труда”.
1 място: „Дюни” АД, с. Дюни, община Созопол. Дружеството е обявило 1 276 работни места и е наело 848 безработни лица за хотелиерството и ресторантьорството.
2 място:. „Албена” АД, Курортен комплекс „Албена”. Комплексът е обявил 875 работни места и е наел 768 безработни за работа в туризма.
3 място: „Лийв Табако Александър Михайлидис” АД, гр. Сандански. Акционерното дружеството е обявило 342 работни места и е наело 341 лица за тютюневия бизнес.

Категория: „Работодател, наел най-много безработни лица от групи в неравностойно положение на пазара на труда”.
1 място: Общинска администрация Тополовград, наела 395 безработни лица от групи в неравностойно положение на пазара на труда.
2 място: Общинска администрация Исперих, наела 354 лица в неравностойно положение по НП „ОСПОЗ”, схемите „Развитие” и „Подкрепа за заетост” по ОП „РЧР”.
3 място: Общинска администрация Провадия, наела 323 безработни по схемите „Развитие”, „Подкрепа за заетост”, „Създаване на заетост на младежите чрез осигуряване на възможност за стаж” по ОП „РЧР”, както и по националните програми „ОСПОЗ” и за заетост и обучение на хора с трайни увреждания, и други програми и насърчителни мерки.

Категория: „Работодател, разкрил най-много работни места в общини с висока безработица (със средномесечно равнище над 15%), извън НП „ОСПОЗ”, и наел на тях кандидати, насочени от бюрото по труда”.
1 място: Общинска администрация Ветово, наела 473 безработни лица.
2 място: Общинска администрация Хайредин, наела 444 безработни лица.
3 място: Общинска администрация Гулянци, наела 442 безработни лица.

Категория: „Работодател, осигурил възнаграждение, по-високо от субсидираното от държавата, за безработни, наети по програми и мерки за заетост”.
1 място: „Тракция” АД, с. Самуил, област Разград. Дружеството с вагоноремонтна дейност, е наело 25 безработни по НП „ОСПОЗ” с осигурено възнаграждение 100-120 лв. над субсидираното от държавата.
2 място: ЕТ „Перспектива – Янка Иванова”, гр. София. Фирмата е наела 2 безработни лица по Националната програма за заетост и обучение на хора с трайни увреждания с работна заплата 630 лв.
3 място: ЕТ „Биг Пийт – Петър Димитров”, гр. Разград. Наети са 2 безработни по насърчителни мерки с работна заплата 430 лв.

Категория: „Работодател - община, усвоил средства по ОП „РЧР”, с най-голямо въздействие върху равнището на безработицата в общината”.
1 място: Общинска администрация Неделино по схемите „Развитие” и „Подкрепа за заетост” е усвоила 408 929 лв., което е допринесло за спадане на равнището на безработицата в общината от началото на годината до 31.10.2012 г. с 15.27 пункта.
2 място: Общинска администрация Сунгурларе по схема „Развитие” е усвоила 373 915 лв., което е допринесло за спадане на равнището на безработицата в общината от началото на годината до 31.10.2012 г. с 8.35 пункта.
3 място: Общинска администрация Трън по схема „Развитие” е усвоила 556 512 лв., което е допринесло за спадане на равнището на безработицата в общината от началото на годината до 31.10.2012 г. с 8.10 пункта.

Категория: „Работодател от реалния сектор с най-много разкрити работни места по ОП „РЧР”.
1 място: „Неохим Инженеринг” ЕООД, гр. Димитровград с обявени 85 работни места по схеми и проекти по ОП „РЧР”.
2 място: „Каменица” АД, гр. Пловдив. Акционерното дружество е обявило 72 работни места по схемата „Създаване на заетост на младежите чрез осигуряване на възможност за стаж”.
3 място: Класирани са 2 работодатели, обявили по 52 работни места по ОП „РЧР” – „БЕКО – Експорт Импорт” ЕООД, гр. Белица с предмет на дейност дървообработване и „К енд К Електроникс” ЕАД, гр. София с предмет на дейност производство и търговия с промишлени стоки.

Категория: нова категория за тазгодишното издание. „Работодател, наел на работа най-много младежи в резултат на участието му в специализирана трудова борса за младежи, организирана в изпълнение на Националната инициатива „Работа за младите хора в България”.
1 място: „Родина Попово” ООД, гр. Попово. Дружеството е наело 38 безработни лица в шивашкото производство.
2 място: „Гранд хотел Варна” АД, курортен комплекс „Св. СВ. Константин и Елена”, гр. Варна. Акционерното дружество е наело 31 безработни за хотелиерството и ресторантьорството.
3 място: „Стандарт профил” АД, гр. Стара Загора с наети 16 лица за производство на изделия от каучук.

Категория: нова категория за тазгодишното издание. „Работодател, наел на работа най-много младежи до 29 години по схеми по ОП „РЧР”.
1 място: Общинска администрация Вълчи дол, наела на работа по схема „Развитие” 91 младежи.
2 място: Общинска администрация Мездра, наела на работа по схема „Развитие” 55 младежи.
3 място: „К енд К Електроникс” ЕАД, гр. София с наети 52 младежи по схема „Създаване на заетост на младежи чрез осигуряване на възможност за стаж”.

Заместник изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Николай Николов връчи отличия на 3 Дирекции „Регионална служба по заетостта” (ДРСЗ) за най-добра реализация на цялостната дейност през 2012 г. На първо място е ДРСЗ – Ловеч, следвана от службата в София. На трето място е ДРСЗ - Монтана.

Източник: Пресцентър на Агенцията по заетостта
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg