EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

„Мениджър за един ден” днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Мениджър за един ден” днес

mail14:50 | 19.03.2012прегледи 293 коментарикоментари 0


Ученици и студенти от цялата страна влизат в ролята на мениджъри и висши държавни управници днес по време на инициативата „Мениджър за един ден”, организирана от Джуниър Ачийвмънт България. Единадесетото издание на събитието, провеждащо се под патронажа на министъра на финансите Симеон Дянков, дава възможност на над 1000 предприемчиви младежи да гостуват в 270 водещи компании, организации и държавни институции.
Президентът на Република България Росен Плевнелиев даде официално начало на първия работен ден на младежите, като удари символично борсово звънче. Г-н Плевнелиев прие своя млад заместник Полина Неделчева от Технически университет-София, която ще има възможността да присъства на работни срещи и да представя ръководните си идеи под наставленията на президента. Патронът на инициативата - Министърът на финансите Симеон Дянков, ще бъде заместван днес от Ива Павлова, студент 4-ти курс в Университета за национално и световно стопанство, която ще участва във вземането важни икономически решения заедно с министъра. Сред официалните гости на инициативата, които посрещнаха свои заместници, бяха и Н. Пр. Джеймс Уорлик, Посланик на САЩ в България и г-жа Йорданка Фандъкова, Кмет на Столична община.
По време на еднодневната си визита в организации и институции от всички професионални сфери, младежите ще имат възможността да натрупат бизнес умения, да се запознаят с различни пазарни модели и да се включат в работния процес. Младите лидери ще участват в практически задачи, в процеса на генериране на идеи и вземане на важни ръководни решения за организацията, която управляват. Настоящите мениджъри от своя страна ще могат да напътстват младите ученици и студенти, да споделят своя опит и да разкажат за възможностите за предприемачество и представяне на нови бизнес идеи в България.
Освен че се срещнаха със своите наставници, по време на откриващата церемония младежите получиха и ценни съвети за кариерното си развитие. Гост-лекторът проф. Шарла Грифи-Браун, директор на центъра за усъвършенстване на методи за преподаване и учене в университета Пепърдайн, Калифорния, представи най-новите мотивационни теории за създаване на професионални връзки и споделяне на знанията.
„За единадесет години инициативата „Мениджър за един ден” даде възможност на хиляди ученици и студенти да участват в управлението на компании и институции от всички бизнес сфери. Ние ще продължим да стимулираме младите българи и да им помагаме да вземат решения за своята професионална реализация”, каза г-жа Милена Стойчева, Изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4259