EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Козлодуй” дава €1.7 млн. на „Топлофикация София”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Козлодуй” дава €1.7 млн. на „Топлофикация София”

mail16:50 | 28.07.2011прегледи 502 коментарикоментари 0


Столичният общински съвет даде съгласие "Топлофикация София" да кандидатства пред международния фонд "Козлодуй" за осигуряването на средства в размер на 1,7 млн. евро за подготвянето на проект. "Топлофикация София" ще кандидатства за финансиране от фонд "Козлодуй" за проекта за изграждане на нова когенерационна мощност за изгарянето на горивните блокчета, произведени от инсталацията за механично-биологично третиране на отпадъците.
Проектът за изграждането на новата мощност е свързан с втората фаза на проекта за инсталациите за третирането на отпадъци. Индикативната стойност на предвижданата за изграждане горивна инсталация е около 80 млн. евро. Заместник-кметът Мария Бояджийска обясни, че задачата на подготвения проект е съгласувана с всички възможни институции, включително и с консултантите от ЕК. Целта е да се гарантира икономическа ефективност в дългосрочен план. Според Бояджийска резултатите от анализа, който се извършва от наетите от ЕИБ консултанти, потвърждават, че най-ефективно ще е изгарянето на произвежданото гориво от отпадъците в когенерационна мощност.
Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че повторните анализи на предложения проект за инсталации за третирането на отпадъци доказва, че ЕК не отпуска средства, ако проектът е неефективен.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg