EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Доверие” стана руска собственост

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Доверие” стана руска собственост

mail07:10 | 29.08.2013прегледи 1493 коментарикоментари 0


Английската компания United Capital PLC е подписала окончателно споразумение с Vienna Insurance Group за придобиване на 92,58% от най-големия български пенсионен фонд „Доверие”. Финансирането на сделката, както се изисква от регулаторните органи в България и Великобритания, ще бъде осигурено от акционерите на United Capital PLC.Това съобщава компанията.
United Capital PLC напълно осъзнава отговорността, която поема към българския народ и клиентите на Доверие, и се ангажира разумно и ефективно да управлява компанията в съответствие с принципите за социална отговорност и съгласно със законите на Република България и Европейския съюз. United Capital PLC скоро ще представи своята дългосрочна стратегия за развитието на Доверие пред българските регулаторни органи, което ще осигури пълна прозрачност на сделката, се казва в съобщението.
Сергей Мастюгин е основен инвеститор в United Capital PLC. Той е мениджър на активи в пенсионните фондове и в застрахователния сектор, наскоро придобил Lighthouse Capital, водеща застрахователна група в Централна и Източна Европа. Lighthouse Capital ще се превърне в главен акционер в United Capital PLC до приключването на сделката с VIG.
Магомед Аликханов ще оглавява инвестициите на United Capital PLC в Доверие и ще ръководи интегрирането на специалистите от Lighthouse в Доверие.
Даниела Петкова ще остане главен изпълнителен директор на компанията. United Capital PLC.
Какво представлява United Capital PLC
United Capital PLC е основана във Великобритания с цел управление на активи и инвестиции в Русия и Източна Европа. Трите основни насоки на бизнеса на United Capital PLC са застраховане, управление на пенсионни фондове и търговски банки.
Сергей Мастюгин е главен акционер в United Capital PLC. Компанията в момента води преговори с няколко европейски и американски инвеститори с цел разширяване на акционерната си база. Новите акционери ще бъдат обявени, преди да се подаде молбата за оторизиране към българските регулаторни органи.
Сергей Мастюгин е и мажоритарен собственик на Asia Trade Management LTD (Хонг Конг), контролиращ съдружник и член на Надзорния съвет на JSCB INVESTBANK Open-end JSC (Русия), чийто активи надвишават 1,5 млрд. долара, както и собственик на Investment Finance House “Postum” (Русия).
Той инвестира в строителство, IT компании, недвижими имоти, финансово консултиране в Русия, Европа и САЩ. Последните инвестиции също включват индустриални активи (откритията на дървени въглища и антрацитни въглища в Източна Русия) и логистиката. Най-големият логистичен център в Източна Русия е в момент на изграждане. Значителна инвестиция е била направена в разработването на логистичния терминал в Свиленград (България), а за придобиването му в момента се провеждат преговори в Унгария.
През последните години Мастюгин инвестира в няколко фирми в Словакия, Австрия и България.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4185