EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Да работиш (е) яко!” привлече 3 хил. души за месец

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Да работиш (е) яко!” привлече 3 хил. души за месец

mail14:06 | 11.04.2023прегледи 656 коментарикоментари 0


Близо три хиляди икономически неактивни граждани - които нито работят, нито търсят активно работа, станаха част от националната информационна кампания „Да работиш (е) яко!” на Агенцията по заетостта само в рамките на месец март, съобщиха от пресцентъра на агенцията. Участниците се включиха в 142 събития, организирани от бюрата по труда в цялата страна.

Повечето от срещите са организирани извън бюрата по труда и възможно по-близо до места, където хората се чувстват удобно и на своя територия. Експертите представиха информация за подходящи работни места и услугите на Агенция по заетостта, които институцията може да предложи – за насърчаване на мобилността при търсене и започване на работа и други, насочени към търсещите работа.

Интерес са предизвикали и възможностите за придобиване на нови умения и професионална квалификация. 

Регистрираните в бюрата по труда безработни могат да участват и в „Ателие за търсене на работа“, където да научат как да се представят по най-подходящ начин пред работодател, как да подготвят автобиография и освен това да се информират за всички актуални услуги на Агенцията по заетостта.

Националната информационна кампания „Да работиш (е) яко!” е част от проекта „Започвам работа – Компонент 1 „Активиране”, финансиран по програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027. Допълнителна информация за кампанията може да бъде получена в бюрата по труда в страната.

„Да работиш (е) яко!” започна в средата на март. Само за седмица повече от 1100 неактивни граждани се включиха в 64 събития на Агенцията по заетостта, които са част от кампанията. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161