EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Газпром” не е канила RWE към „Южен поток”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Газпром” не е канила RWE към „Южен поток”

mail14:00 | 19.07.2010прегледи 537 коментарикоментари 0


„Газпром” не планира да привлича към проекта за газопровода „Южен поток” немската енергийна компания RWE. Това изявление направи вицепрезидентът на Газпром Александър Медведев при посещението си в България по повод подписването на "пътната карта” за "Южен поток”, предаде електронното издание К2Капитал.
През изминалата седмица немското издание Handelsblatt съобщи, че руският газов гигант разглежда възможността да привлече един от партньорите на „Набуко” към „Южен поток”.
„Това е някакво недоразумение. Ние не сме канили RWE да участва в този проект. Нямаме такава необходимост от това. Проектът, по принцип, е открит за други акционери. Ние сме готови да разгледаме предложенията на други компании, ако има такива. Но пряка необходимост към момента от това няма,” заяви пред журналисти  Медведев.
RWE е втората по големина компания по обем на продажби на природен газ на немския пазар, както и един от шестте участника при главния конкурент на „Южен поток” - „Набуко”.
С реализацията на „Южен поток” в момента са ангажирани руската „Газпром” и италианската Eni. На един по- късен етап към проекта се присъедини и френската
Electricite de France (EdF), която на един по- ранен етап планираше да се включи към „Набуко”.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg