EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Български пощи” с още услуги

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Български пощи” с още услуги

mail16:00 | 16.02.2015прегледи 775 коментарикоментари 0


„Български пощи” ЕАД увеличава ефективността на мрежата си чрез разширяване на дейностите по плащане на данъци и такси от данъчно задължените лица
Дружеството увеличава броя на пощенските станции в които могат да се плащат местни данъци и такси от данъчно задължени лица. Към 3 февруари 2015 г. те са 568 за 45 общини.
От февруари 2015 година, освен данък върху недвижимите имоти и такса битови отпадъци, в пощенските офиси ще се инкасират и суми за други видове данък – патентен данък, данък върху превозните средства, приходи от наета земя, както и дължимите лихви за посочените задължения. За целта е достатъчно да се съобщи на пощенския служител единния граждански номер на данъчно задълженото лице.
В момента услугата се предлага в определени пощенски станции на територията на град София, София област, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Хасково, Благоевград, Кюстендил, Враца и Кърджали.
Услугата се развива динамично и в близко време, с цел улесняване на гражданите, ще бъде възможно „дистанционно„ плащане на данъци за цялата страна. От едно населено място ще може да се плащат данъци и за друго населено място. Крайната цел е поетапно в 2490 ПС да се инкасират суми за над 260 общини в цялата страна.

На сайта на „Български пощи” ЕАД има::
1. Списък на пощенските станции, в които се инкасират суми за МДТ към 3 февруари 2015 година;
2. Списък на общините за които се инкасират суми за МДТ към 3 февруари 2015 година.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg