EUR 1.9558
USD 1.6827
CHF 1.8212
GBP 2.3145
CNY 2.6323
you tube
mobile version

„Булмаркет Груп“ e „Общински инвеститор“ 2021

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Булмаркет Груп“ e „Общински инвеститор“ 2021

mail10:29 | 22.09.2021прегледи 1160 коментарикоментари 0


На специална церемония Националното сдружение на общините в България / НСОРБ/  връчи своите награди за принос в развитието на общините и местното самоуправление в няколко категории. „Булмаркет Груп“ получи отличие в една от най-значимите катерогии -  „Общински инвеститор“ 2021 г.

Наградата „Общински инвеститор“ се присъжда на компании, извършило значими инвестиции в български общини през съответната година, съобразно общата стойност на вложените инвестиции в общината през годината, броя на разкритите работни места, реализираните подобрения на местна публична инфраструктура (техническа, социална, образователна и др.).

 „Булмаркет Груп“ ЕАД чрез свое дъщерно дружество е собственик на бившия Локомотивен и вагонен завод в гр. Русе. Дружеството предвижда инвестиция в размер на над 9 млн. евро, чрез която ЛВЗ да се превърне в хай-тех парк с наименование „Индустриален парк ЛВЗ“ ЕООД. Проектът предвижда запазване на всички съществуващи производствени халета, въвеждане на високотехнологично производство, и база за ремонт и производство на вагони и провеждане на научноизследователска дейност в партньорство с два университета в сферата на иновациите в жп транспорта. Новият индустриален парк е регистриран в Регистъра на индустриалните паркове по чл. 21, ал. 1 от Закона за индустриалните паркове.

„Булмаркет“ има над 1100 служители. Тя е на челно място по приходи за миналата година в Русенска област и в първата десетка за страната. „Булмаркет“ планира и други инвестиции в обхвата на своята дейност. Булмаркет Груп цели да бъде първата българска компания със сертификат за екологично социално управление (ESG) – стратегия на устойчиво инвестиране, която обвързва три основни стълба – Екология, Социална ангажираност и Корпоративно управление.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg