EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

„Булгартабак” сваля цени след добри приходи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Булгартабак” сваля цени след добри приходи

mail17:40 | 31.08.2010прегледи 1608 коментарикоментари 1


Не предвиждаме увеличение на цени на цигари на „Булгартабак холдинг”. Това каза в интервю за агенция „Фокус” изпълнителният директор на компанията Иван Биларев.
„Не предвиждаме на този етап промяна на цените. Зависи от много неща, от анализа, който ще направим на база на годината и след това вече ще мислим. Тези цени от гледна точка на производителя са доста ниски. Това звучи много лошо на потребителя, който пуши, но реално погледнато възможностите са много малки, при положение че в една кутия цигари 80 % е акциз и ДДС”, каза още Биларев.
По думите му – благодарение на добрите финансови резултати на холдинга е станало възможно намалението на цени на някои марки на „Булгартабак”.
„Ние сме си направили сметката и считаме, че точно с баланс на приходи и на разходи можем да си позволим сегашните цени, които работят на пазара. Това ни дава възможност да възвръщаме част от загубения пазарен дял на вътрешния пазар. Обираме луфтовете отвсякъде – от една страна качеството да се подобрява и в същото време да запазим цените. Частта на акциза в цената е много висока. Много компании увеличават цената по тази причина – защото не могат да издържат на разходите, които имат”, каза Иван Биларев.
По думите му - от началото на годината като цяло спадът на бандеролния пазар е с не по-малко от 35-40 %. „Булгартабак” в момента е с около 37-38 % пазарен дял.
„Ние започваме от този месец леко да връщаме присъствие. В последните три месеца имаме увеличение на продажбите, като цяло се увеличават легалните продажби.
Това, което обещахме – че ще направим анализ на полугодието и ще видим възможностите за намаление, ние го спазихме. Оттук нататък вече влизаме в пряка загуба, която не можем да си позволим. Няма как да правим развитие с отрицателни финансови резултати”, обясни още Биларев.
В скоро време холдингът подготвя нова визия на основни продукти. Посоката е в подобряване на качеството на опаковката основно, преминаване във формат раунд корнър на продукти, които са в традиционната опаковка т.нар паралелепипед.
На финала е преустройството на линията, която произвежда така нареченото „бяло Виктори”. В най-скоро време ще го видим в нова опаковка, която е много по-съвременна, много по-красива. В същото време качеството на цигарата е не само непроменено, а непрекъснато се усъвършенства. Цената няма да се променя, издаде директорът на холдинга.
По думите на изпълнителният директор на „Булгартабак холдинг” компанията е отчела най - добрият финансов резултат за полугодие за последните 4-5 години.
Данните от междинния консолидиран финансов отчет на Група „Булгартабак” за първите шест месеца на годината показват увеличение на приходите от продажби с 21.23% спрямо същия период на 2009 г. Ръстът в обемите за износ е 56%, а в постъпленията от износа 80.35 %.


 
Коментари
 
насо - 03-12-2010 г. 18:22:35

както им е тръгнал Бизнеса мисля че до 1-2 години Булгартабак ще се продава за 1 ст. :))

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4073