EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Булгартабак” приватизиран, „Кремиковци” в ликвидация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Булгартабак” приватизиран, „Кремиковци” в ликвидация

mail16:07 | 10.11.2009прегледи 502 коментарикоментари 0


Единствената реална алтернатива за металургичния комбинат Кремиковци е той да влезе в процедура за ликвидация, тъй като облигационерите му не приеха предложения оздравителен план, коментира икономическият министър Трайчо Трайков.
Той предполага, че ликвидацията ще отнеме години и държавата трябва да направи такава организация, че процесът да протече по законен начин.
По думите на министъра задълженията на дружеството се трупат, като само за последните три месеца дълговете на Кремиковци към НЕК са нараснали с 13 млн. лева.
За деветте месеца на 2009 загубата на Кремиковци АД е 436 млн. лв.
Министерство на икономиката също така обмисля приватизация на Булгартабак чрез конкурс,  възможно той да стартира през първото тримесечие на 2010.
По отношение на газопровода „Южен поток“ Трайков съобщи, че в момента две работни групи подготвят акционерното споразумение с Газпром, като специално внимание ще се отдели на искането на Русия за увеличаване на преноса на газ по трасето от 31 на 61 млрд. куб. м годишно.
Министерството на икономиката е изработило и пътна карта на енергийните проекти, която да определи работа по "Южен поток", АЕЦ "Белене".
В момента се подготвя междуправителствено споразумение за проекта "Набуко", чиято ратификация може да стане до края на годината.
Листването на фондовата борса на миноритарни дялове от 10-15% от дружествата в Български енергиен холдинг (БЕХ) по всяка вероятност ще стане през второто тримесечие на 2010, както е залегнало в предкризисните мерки на кабинета.


Тагове: фирми, бъдеще
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg