EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Алма тур” с огромни кредити

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Алма тур” с огромни кредити

mail13:30 | 12.09.2011прегледи 1276 коментарикоментари 0


Собствениците на "Алма тур" са затънали в огромна яма, заради агресивно купуване на имоти около Банско и покрай морето, пише агенция БЛИЦ, като се позовава на източник от туристическите среди. Според него кризата с неплатежоспособността на "Алма тур" е дошла, защото постъпленията от туристите отиват за погасяване на дълговете на фирмата. БЛИЦ получи информация, че "Алма тур" е взела кредит от 44 милиона лева от Централна кооперативна банка (който не е обслужван от 2 месеца) и от УникредитБулбанк.
"Това е очеваден конфликт на интереси: Мария Михалева, служителка на "Алма тур" е изпълнителен директор на "Слънчев бряг" АД, в който държавата е мажоритарен собственик! Тя ни намеква, че ако не сключваме договори с "Алма тур" - ще последват ответни мерки, т.е. чрез пропусквателния режим в курорта, ще блокират достъпа до нашите хотели. "Алма тур" си взима парите от своите контрагенти - например руски туроператори - в аванс, а после бави изплащанията към хотелите с месеци. Аз лично успях едва този януари да си получа парите за миналото лято", оплака се пред БЛИЦ хотелиер от "Слънчев бряг".
Мария Михалева беше назначена за изпълнителен директор на "Слънчев бряг" АД след огромен натиск от страна на Иво Маринов, заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма. Той е бивш главен секретар на Съюза на българската туристическа индустрия с председател Петя Славова, в който Любомир Панковски , собственик на "Алма тур" е член на ръководството, пише още агенцията.
Както БЛИЦ писа - в разгара на кризата с блокираните на летище Бургас туристи от Русия, прибалтийските и скандинавските страни, премиерът Борисов се разпореди министрите на транспорта и на икономиката да отидат незабавно на място и да помогнат за разрешаване на кризата, която застрашаваше да се превърне в хуманитарна и да предизвика силен международен отзвук в ущърб на имиджа на България като туристическа дестинация. министър Московски веднага се отзова. От министър Трайков - нито вест, нито кост. Иво Маринов пристигна в Бургас надвечер, часове след като от Москва пристигна човек на руската агенция по туризма.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg