EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Япония се бори с дефлацията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Япония се бори с дефлацията

mail13:30 | 27.02.2014прегледи 1162 коментарикоментари 0


Японската централна банка съобщи, че запазва ултра хлабавата си парична политика с цел борба с дефлацията въпреки публикуваните вчера разочароващи данни за икономическия растеж
през миналата година, предаде Франс прес.
Комитетът на Банк ъв Джапан (Bank of Japan) по паричната политика, който проведе двудневно заседание вчера и днес, продължи с единодушие курса на увеличаване на паричното обращение в Япония с 60-70 трилиона йени (430-500 милиарда евро) годишно, като бъдат купувани различни активи, на първо място държавни облигации. В същото време японската централна банка реши да увеличи сумата и продължителността на заемите, отпускани на финансовите институции с цел улесняване на кредитирането на компаниите от секторите, смятани за жизненоважни за икономическия растеж. Целта е банките да станат по-щедри и да стимулират съживяването на третата икономика в света.
Според обявени вчера правителствени данни брутният вътрешен продукт на Япония е нараснал през последното тримесечие на миналата година с разочароващия 1 процент на годишна основа.
Пазарите реагираха положително на новините от заседанието на Банк ъв Джапан. Водещият индекс на Токийската фондова борса Никкей-225 се повиши с 3,2 процента, или 460 пункта, за да достигне равнище от 14 852 пункта.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg