EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Япония с рекорден бюджет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Япония с рекорден бюджет

mail16:06 | 23.12.2020прегледи 691 коментарикоментари 0


Правителството на Япония одобри бюджета на страната за 2021 г. на стойност рекордните 1.03 трилиона долара, или 106.6 трилиона йени, пише "Блумбърг".

Правителството очаква 57.4 трлн. йени да постъпят от данъчни приходи, докато 43.6 трлн. йени трябва да дойдат от нови емисии държавни облигации. Още 5.6 трлн. йени ще бъдат добавени чрез други източници. 

От новия бюджет 66.9 трлн. йени са предвидени за общи разходи, включително около 35.8 трлн. йени за социално осигуряване, 5 трлн. йени за финансиране, свързано с коронавируса, 23.8 трлн. йени за обслужване на държавния дълг и 16 трлн. йени, които ще бъдат насочени към регионалните и местните власти. 

Правителството продаде 80 тона злато, използвано за монети, за да финансира част от огромния финансов пакет за борба с коронавирус кризата. От продажбата на златото отделът за управление на дълга ще получи 500 милиарда йени (4.84 милиарда долара), които ще бъдат използвани за финансиране на новия пакет, който ще подпомогне изследванията и развитието в университетите. 

Японската централна банка (ЯЦБ) обяви, че ще купи долари от министерството като предпазна мярка срещу нестабилност на пазарите вследствие на пандемията. Очаква се ЯЦБ да разшири и набора от мерки, насочени към облекчаване на корпоративното финансиране.

"С толкова много несигурност относно перспективите е желателно ЯЦБ да вземе решение за удължаването възможно най-рано“, коментират анализатори.

Има малък шанс решението да бъде отложено до преразглеждането на лихвения процент на банката през януари, ако някои членове на борда предпочетат да изчакат излизането на повече данни за корпоративното финансиране.

ЯЦБ облекчи политиката през март и април най-вече чрез увеличаване на покупките на активи и създаване на нов механизъм за насочване на средства чрез финансови институции към обезпечени компании, засегнати от COVID-19.

Пакетът от мерки, който включва и увеличени покупки на корпоративен дълг, беше въведен като временна мярка за справяне с недостига на финансиране по време на пандемията.

Икономиката на Япония вероятно ще се свие с по-бавни темпове, отколкото се очакваше през тази финансова година, благодарение на възстановяването на износа, показва проучване на "Ройтерс".

Третата по големина икономика в света се очаква да се свие с 5.6% през настоящата фискална година, приключваща през март 2021 г., показа анкетата, направена от 5 до 11 ноември, по-малко от прогнозирания спад от 6% миналия месец. 


Тагове: Япония, бюджет
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3882