EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Япония преоценена в „отрицателна”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Япония преоценена в „отрицателна”

mail14:20 | 27.05.2011прегледи 673 коментарикоментари 0


Международната рейтингова агенция Fitch Ratings днес понижи перспективата за кредитния рейтинг на Япония от "стабилна" на "отрицателна", съобщиха ДПА и Франс прес. Като причина за понижението агенцията посочва високата задлъжнялост на страната, която все още се бори с последиците от опустошителното земетресение и вълната цунами от 11 март. Япония трябва "да въведе по-силна стратегия за консолидиране на държавните финанси", отбелязват експертите на Фич, цитирани от ДПА.
Понижената перспективата означава, че в скоро време агенцията би могла да намали рейтинга на страната, който днес бе запазен на равнище "АА" - третата най-висока от общо 22 степени. В края на 2010 г. държавният дълг на Япония е достигнал 210 процента от брутния вътрешен продукт (БВП), се посочва в
комюнике на рейтинговата агенция. Това е най-високото ниво на показателя сред всички страни, на Фич поставя оценки. Япония обаче разполага с вторите по големина валутни резерви в света, отбелязва ДПА. През април рейтинговата агенция Стандард енд Пуърс (Standard&Poor's) също понижи кредитната перспектива на Япония от "стабилна" до "негативна", припомня ДПА.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg