EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Япония и Китай с ръст на БВП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Япония и Китай с ръст на БВП

mail08:35 | 18.11.2020прегледи 593 коментарикоментари 0


Япония регистрира икономически растеж от 21,4 процента на годишна основа през третото тримесечие на годината, съобщиха от правителството в Токио. Така третата икономика в света излезе от рецесията, в която беше изпаднала още преди пандемията от новия коронавирус. Здравната криза  влоши ситуацията, като през второто тримесечие беше отбелязан рекорден спад от 28,8 на сто. Растежът от юли до септември е по-висок от очаквания.

По данни на китайската Национална статистическа служба промишленото производство в Китай се е увеличило през октомври с 6,9 процента на годишна основа, което също е повече от очакваното, като от началото на годината се увеличават с 1,8% спрямо първите десет месеца на 2019 г.

Продажбите на дребно нарастват през октомври с 4,3%, но все още бележат понижение от 5,9% в рамките на първите десет месеца на годината. От началото на годината дълготрайните инвестиции се повишават с 1,8% на годишна база.

Нивото на безработица в Китай пък намалява през октомври до 5,3% от 5,4% през септември.Китай започна да се възстановява от рецесията, предизвикана от новия коронавирус, по-рано от останалите големи икономики, като последните данни показват, че ускореният икономически растеж остава в сила и през октомври.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg