EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Япония забави ръст

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Япония забави ръст

mail17:10 | 09.12.2016прегледи 1990 коментарикоментари 0


Японските власти изненадващо ревизираха надолу ръста на икономиката на страната през третото тримесечие на 2016 година от 2,2% до 1,3%, съобщава "Блумбърг".

Корекцията се дължи на спад в разходите на бизнеса и в складовата наличност на частните компании. Очакванията на икономистите, анкетирани от "Блумбърг", бяха за икономически растеж от 2,3 на сто.

Същевременно правителствената прогноза за брутния вътрешен продукт (БВП) като цяло се увеличава заради промени в начина, по който се изчислява измерителят, уточнява Инфосток.

На тримесечна база японската икономика нараства с 0,3%, което също е по-ниска стойност от първоначалната 0,5%.

Разходите на бизнеса се понижават с 0,4%, а предварителните данни показваха нулево изменение. Очакванията на анализаторите бяха за ръст от 0,2%.

"Блумбърг" посочва, че новата методология за изчисляване на БВП би трябвало да помогне на премиера Шиндзо Абе да постигне целта си за разширяване на икономиката до 600 трлн. йени (5,7 трлн. долара). Тя обаче едва ли ще реши проблемите на японската икономика, която през последните години се луташе между скромен растеж и свиване.

Вътрешното потребление и ръстът на доходите остават слаби. Износът, от друга страна, показва сигнали за възстановяване и компаниите в сектора би трябвало да бъдат подкрепени от поевтиняването на йената спрямо долара вследствие на победата на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ.


Тагове: Япония, ръст
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg