EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Янките работят и срещу руския проект "Арктик СПГ-2"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Янките работят и срещу руския проект "Арктик СПГ-2"

mail09:30 | 13.11.2023прегледи 915 коментарикоментари 0


САЩ работят в тясно сътрудничество с партньорски страни по санкции срещу руския арктически проект за втечнен природен газ "Арктик СПГ-2" на фона на приближаващия краен срок през януари за свиване на трансакциите със завода, обяви говорител на Държавния департамент, цитиран от Ройтерс. 

Администрацията на президента Джо Байдън миналата седмица наложи санкции срещу проекта "Арктик СПГ-2" като част от широкообхватните мерки срещу Москва заради инвазията й в Украйна. 

"Новатек", най-големият производител на втечнен природен газ в Русия, има дял от 60 процента в проекта и планира да започне производството до края на текущата година. "Арктик СПГ-2" ще бъде третият широкомащабен проект за втечнен природен газ и има за цел да помогне на Русия да постигне целта си да заеме дял от 20 процента от световния пазар на втечнен природен газ спрямо около 8 процента в момента.

Санкциите целят да намалят бъдещото производство на енергийни суровини и капацитет за износ на Москва, като същевременно поддържат притока на енергоносители на световните пазари, уточнява Държавният департамент. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg