EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Якимово- най-много проекти по ПРСР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Якимово- най-много проекти по ПРСР

mail11:00 | 25.06.2012прегледи 530 коментарикоментари 0


Община Якимово ще предоставя електронни услуги за гражданите и бизнеса, тъй като е целева група на водещата организация Община Брусарци, която изпълнява проект „Улеснен достъп и по-добро качество на административната услуга” по Оперативна програма „Административен капацитет” (ОПАК). Общинската администрация и Общинският съвет в Якимово са целева група и по още един проект по ОПАК – за прозрачна и почтена държавна администрация, където бенефициент е Община Оряхово. В партньорство с Агенцията по заетостта безработни лица, регистрирани в Бюрото по труда, са включени в проект „Нов избор – развитие и реализация” за обучение и професионална квалификация. Това стана ясно след информационна среща в общината, организирана от Областен информационен център – Монтана, с което приключи първият цикъл от посещения във всички общини от областта.
Най-голям брой проекти има по Програмата за развитие на селските райони. Участниците в срещата поискаха по-облекчени условия за земеделските производители, за да може по-голям процент от тях да се възползват от финансовите възможности на ЕС. По време на срещата бяха представени отворените процедури по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, както и новите схеми, одобрени от Комитета за наблюдение на програмата на последното й заседание през м. май 2012 г.
Областен информационен център – гр. Монтана е част от мрежата от 27 областни информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България и предоставя информационни, комуникационни, логистични и експертни услуги. Центърът е създаден по проект по Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
 


Тагове: Якимово, ПРСР
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165