EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Яйца с фипронил в 15 страни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Яйца с фипронил в 15 страни

mail08:15 | 12.08.2017прегледи 10700 коментарикоментари 0


Заразени с фипронил яйца са открити в 15 страни от Европейския съюз, Швейцария и Хонконг, съобщи говорителката на Европейската комисия Мина Андреева, цитирана от световните агенции.
България не е сред засегнатите страни.
В четири страни от ЕС - Холандия, Белгия, Германия и Франция, откъдето започна скандалът със заразените яйца, са затворени временно птицеферми, в които е използван отровният инсектицид.
Продукция от тези ферми вече е доставена в някои европейски страни. Заразени с фипронил яйца са открити в Швеция, Великобритания, Ирландия, Австрия, Люксембург, Италия, Полша, Румъния, Словакия, Словения и Дания.
Комисията е насрочила за 26 септември среща с тези страни, чиято цел е да се направят изводи от кризата.
Изправена пред критиките на европейските си съседи, Холандия призна, че са допуснати грешки при управлението на скандала със заразените яйца, но отхвърли обвиненията в небрежност, информира Франс прес.
По повод обвиненията срещу правителството, че не е предоставило по-рано информация за заразените яйца министърката на здравеопазването Едит Схиперс посочи снощи в телевизионно предаване, че не е било възможно да се изпреварят разследването и анализите на взетите проби.


Тагове: яйца, фипронил
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg