EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ядреният физик Котев протестира в Брюксел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ядреният физик Котев протестира в Брюксел

mail08:55 | 13.07.2010прегледи 829 коментарикоментари 0


Ядреният физик Георги Котев протестира на площад „Шуман” край централата на Европейската комисия, предаде БНР. Той е обявил безсрочна гладна стачка с искане европейските институции да се намесят и да предизвикат независимо разследване на подмяната на ядреното гориво на АЕЦ „Козлодуй” преди две години. Георги Котев е категоричен, че новото гориво е нелицензирано у нас и може да бъде опасно. По думите му, обаче, покупката е резултат от мощна корупционна схема на предишните управляващи от БСП и НДСВ. Георги Котев заяви: Като започнем от най-популярния дълъг инкасатор, така известния Р. Овч., преминем през бивши депутати – Иван Гризанов, доскоро депутат, бивш шеф на Борда на директорите на АЕЦ „Козлодуй” и червен депутат, бившия жълт депутат и бивш изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй” Йордан Костадинов. Оттук нататък вече чисто политическите фигури се размиват, нямат конкретна заявка за участие. Те са в сянка. Има такива, но са в сянка. И следват всички последни изпълнителни директори плюс настоящия и предишните трима, техните екипи.
Георги Котев съобщи, че е информирал новото правителство за случая, но то е отказало да се заеме с него, което по думите му предизвиква съмнения, че и в неговите среди има облагодетелствани от корупционната схема.
Привърженици на българския ядрен физик Георги Котев протестираха пред сградата на президентството. Според тях - в последните си месеци на работа той установява огромна разлика в самите процеси. Вероятно става дума за едни схеми под масата. Това са отношения с руската страна. Но вие знаете, че там всичко е засекретено. Давайки популярност на този един случай, ние се надяваме, че това правителство и сега съществуващите европейски институции, ще проявят отговорност и ще разнищят този въпрос. защото той е в интерес на цялата нация и на ЕС също така.
Изключено е да бъде купено нелицензирано ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй”, в това нямам никакво съмнение, коментира за агенция Фокус бившият депутат и бивш шеф на Борда на директорите на АЕЦ „Козлодуй” Иван Гризанов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg