EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ядем все по- малко хляб

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ядем все по- малко хляб

mail16:16 | 10.06.2010прегледи 810 коментарикоментари 0


Потреблението на хляб в първите пет месеца на годината е спаднало с 30% спрямо същия период миналата година. Това заяви пред агенция Фокус Мариана Кукушева, председател на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България. В период на криза, обикновено бюджетът на едно семейство се свива по отношение на храните.
Като възможна причина за тази тенденция Мариана Кукушева посочва псевдорекламата на изключването на хляба от пирамидата на храненето.
„Част от диетолозите, не само в България, а и в световен мащаб твърдят, че хлябът допринася за покачване на теглото на човек”, допълва Кукушева. По думите й това е световна тенденция. Тя посочи, че на пазара вече масово присъстват сандвичи, готови закуски, макаронени изделия, които изместват хляба в бита на българина.
„Отдавна забравихме тази тенденция за ежедневно купуване на хляб. Обикновено, ежедневно хляб си купуват пенсионерите”, посочи Кукушева. Тя обясни, че пенсионерите не са основната потребителска част от населението на България, тъй като са с изключително ограничени бюджети.
Много фирми са свили обема си на работа почти до минимум. „Сред нашите членове се възражда тенденцията за производство на различни видове хляб”, каза още Кукушева. „Най-продавани и най-търсени в момента на пазара са хлябовете с фибри, които са замесени с различни видове трици, които спомагат за по-добрата обмяна на храната в организма”, допълва още Кукушева.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1144