EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ябълки от Кюстендил за Индия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ябълки от Кюстендил за Индия

mail10:05 | 09.03.2016прегледи 881 коментарикоментари 0


Вносът на ябълки от Кюстендил за Индия е обсъден по време на официално посещение на кмета на община Кюстендил Петър Паунов. Това съобщи той на пресконференция. Паунов посочи, че България вече е сред държавите, имащи право да внасят ябълки в Индия и поясни, че до 2015 година е имало такава забрана, която вече е свалена.
По време на посещението са били направени срещи с ръководствата на четири от най-големите градове там и с ръководствата на местните работодателски организации. Паунов посочи, че предстоят разговори с бизнеса в Кюстендил, на които той ще представи своите впечатления и реализирани контакти, за да може всички които се занимават със земеделие и производство, да анализират възможностите си и да се включат в подобен вид сътрудничество. Предстоят и двустранни споразумения и визити.
Паунов каза още, че работната част тепърва трябва да бъде реализирана по най-добрия начин, ако бизнесът прояви интерес и допълни, че местните производители имат да решават голям проблем, който е свързан с реализацията на продукцията.
Петър Паунов допълни, че има интерес към нашите ябълки и уточни, че в Индия се произвеждат 600 хиляди тона ябълки, които обаче са недостатъчни за местния пазар, който в момента внася от Нова Зеландия и от Америка.
По време на посещението си в Индия кюстендилския кмет е бил придружен от икономист и от председателя на Сдружението "България - Индия".

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg