EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ю.Корея пренасочва втечнен газ към Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ю.Корея пренасочва втечнен газ към Европа

mail07:35 | 29.04.2022прегледи 1117 коментарикоментари 0


Южна Корея ще пренасочи част от предназначените си за вътрешно потребление доставки на втечнен природен газ (ВПГ) към Европа, за да помогне за облекчаване на енергийната криза, породена в резултат на инвазията в Украйна и последвалите санкции. Това съобщиха в Сеул официални лица, цитирани от Йонхап и БТА.

Южнокорейското правителство реши да пренасочи част от своите товари на ВПГ към Европа, тъй като азиатската страна има възможност да окаже подобна подкрепа през пролетния сезон, посочи служител на министерството на търговията, промишлеността и енергетиката. Той отказа да даде подробности за количествата на енергоносителя, които ще бъдат пренасочени към Европа, и кога ще се случи това, но предвидените доставки ще бъде изпратени преди началото на лятото. Не се очаква обаче обемът да бъде много голям.

Вероятно решението е взето по искане на САЩ или европейски държави, каза друг представител на южнокорейското министерство. През февруари Вашингтон поиска от Южна Корея газова подкрепа за Европа, но тогава правителството в Сеул отхвърли тази идея.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg