EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЮЗДП със своя ягодова градина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЮЗДП със своя ягодова градина

mail11:05 | 19.09.2017прегледи 9770 коментарикоментари 0


Собствена ягодова градина на площ от 2,5 декара създадоха в " Държавно горско стопанство /ДГС/ Рилски манастир", съобщиха от Югозападното държавно предприятие /ЮЗДП/.
С доброволния труд на служителите и работниците от териториалното поделение на ЮЗДП и със средства от стопанската дейност, в горския разсадник "Герена" край с. Стоб, община Рила, са засадени 17 400 растения. Използвано е свободното пространство в генеративната градина от бяла акация на площ от 5 декара, създадена миналата година за производство на качествени семена за залесяване.
Ягодовите насаждения са от сорта "Клери" - един от най-ранните и интензивни, със средно висока продуктивност и много добри вкусови качества на плодовете. Разсадът е сертифициран, доставен от Италия от най-големия производител на посадъчен материал на ягоди, малини и къпини в Европа - "Мацоли груп". За да бъдат осигурени максимално добри условия за плододаване, горските служители са изградили и капкова напоителна система, която ритмично да водоснабдява ягодовото насаждение.
Напролет очакваме първа реколта, която ще е за директна консумация. Ако производството на ягоди се окаже печелившо бизнес начинание, обмисляме да увеличим градината, твърди директорът на "ДГС Рилски манастир" Георги Кабзималски.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg