EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЮЗДП спира временно е-търгове за дървесина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЮЗДП спира временно е-търгове за дървесина

mail18:05 | 09.03.2018прегледи 4261 коментарикоментари 0


Югозападното държавно предприятие спира временно електронните търгове за продажба на дървесина с цел усъвършенстване на онлайн платформата. Това стана ясно на работна среща на ръководството на предприятието с представители на Сдружение "Югозапад" след проведения мирен протест с основно искане за отмяна на електронните търгове и промяна в нормативната уредба. Сдружението обединява фирми от дърводобовния и преработвателен сектор в Благоевградска област. Според тях това ограничава принципа на равнопоставеност на всички фирми, участващи в търга. Не във всички региони от областта интернет трафикът е еднакъв, не се знаят участниците в търга и комисиите, които проверяват документите и оценяват критериите.
Към 1 март 2018 г. след проведени тръжни сесии по електронен път са сключени договори за 20% от цялото количество предоставена дървесина, каза директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов. От отдадени 430 хиляди кубика дървесина за миналата година, около 70 хиляди са чрез електронни търгове, което е по-малко от 20%. Според него не е възможна манипулация и нелоялна конкуренция при отдаването на дървесина чрез електронен търг. Той представи писмо на други фирми от бранша, които изразяват подкрепа на електронните процедури за продажба на дървесина.
На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с подготвяните в момента промени в нормативната уредба за условията и реда за възлагане изпълнението на дейности в горските територии - държавна и общинска собственост, и за ползването на дървесина и недървесни горски продукти. В заключение беше постигнато споразумение за провеждане на редовни срещи за своевременно решаване на възникналите проблеми.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg