EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Южният кей на пристанище Лом отново работи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Южният кей на пристанище Лом отново работи

mail09:45 | 05.10.2010прегледи 1528 коментарикоментари 0


Открит е обновеният южен кей на пристанището в Лом, като кеят започва обработка на товари след тригодишно прекъсване, съобщава транспортното ведомство.
Южният кей е бил затворен заради деформиране на стената, тъй като надкапацитетната експлоатация през предишни години, стената се е изместила с 90 см. На мястото й е изградена нова - метална. С нея започва обновлението на цялата пристанищна инфраструктура.
Генералният план на транспортното министерство предвижда изграждане на зърнен терминал и на интермодални терминали на пристанището в Лом. Развитието на речните пристанища е един от пироритетите на ЕС и на България, защото се цели част от товарите от Близкия изток да се насочват към Европа и по река.
Държавата в момента е затрудена да инвестира в пристанищната инфраструктура и затова се търсят инвеститори за цялостната модернизация на пристанището в Лом.
Директорът на пристанищното дружество Константин Костадинов съобщи, че от началото на годината досега са обработени 304 000 тона товари, като до края на годината количеството ще надмине 400 000 т. Обработват се предимно зърнени и метални товари, разтоварват се и суровини за промишлените предприятия.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg