EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Южна Корея ще помогне на българкия кадастър

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Южна Корея ще помогне на българкия кадастър

mail17:25 | 09.11.2015прегледи 1109 коментарикоментари 0


Южна Корея е готова за помогне на България да се създаде модерна кадастърна система у нас. Това стана ясно след среща между регионалния министър Лиляна Павлова и Ю Ил-хо, министър на земята, инфраструктурата и строителството на Южна Корея, която се  проведе в рамките на 25-ия Световен пътен конгрес. На нея двамата министри са обсъдили възможността да се създаде работна група между двете институции в областта на кадастъра. Корея разполага с една от най-съвременните и модерни системи на кадастъра в света, която е качена 3D-платформа. Двамата министри постигнато съгласие в следващите месеци да бъдат уточнени всички детайли по нейното създаване. България има желание да почерпи от добрите практики в областта на кадастъра. В момента работим по обединяване на кадастралните карти в страната, посочи министър Павлова.
На срещата присъства и председателят на Асоциацията на международните контрактори на Корея Парк Ки-Пунг. Тя е единствената организация в Република Корея, която осигурява подкрепа за операциите на южнокорейските строителни компании в чужбина и работи по задълбочаване на контактите им с подобни организации от други страни. По предложение на министъра на регионалното развитие и благоустройството Асоциацията може да си партнира с Камарата на строителите в България.
 Пред участниците в срещата министър Павлова представи възможностите за публично-частно партньорство у нас и покани корейски компании, които проявяват интерес, да се запознаят с конкретните проекти за потенциално съвместно изграждане на инфраструктура от пътния, железопътния и пристанищния сектор.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg