EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Южна Корея се интересува от Варна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Южна Корея се интересува от Варна

mail18:05 | 16.07.2018прегледи 593 коментарикоментари 0


Република Корея има интерес да развива по-активно туризъм и бизнес контакти в България и в частност във Варна и региона. Вече има и конкретна инвестиция в Аврен - в сферата на млекопреработването и млекопроизводството.

Надяваме се, че това ще бъде един успешен проект, който да даде начало на други подобни инициативи от корейска страна във Варна. Това заяви кметът Иван Портних, който проведе среща с посланика на Република Корея Джънг Джингю, цитиран от БТА.

Той пристигна заедно с представители от посолството, придружаван от почетния консул на азиатската държава във Варна Иво Михайлов. По време на срещата кметът запозна накратко гостите с най-важните проекти, които се реализират в града.

Представени бяха възможностите, които предлагат Варна и региона за инвестиции в различни сфери, към които проявяват интерес корейски инвеститори - инфраструктура, логистика, морски бизнес.

Договорено бе да се работи по-активно за разширяване на двустранните контакти в областта на културата, образованието и туризма. "Годишно около 20 000 корейски туристи посещават България.

Варна е много красив град, затова ще подготвим специална програма, която да привлече повече корейци тук, имаме потенциал за това", сподели негово превъзходителство Джънг Джингю. Той припомни, че търговският обмен между България и Корея е около 300 млн. долара. "Сигурен съм, че можем да го увеличим 10 или 20 пъти, и част от това да бъде Варна", каза още той.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 987