EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Южна Корея инвестира във Видин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Южна Корея инвестира във Видин

mail13:45 | 16.01.2014прегледи 1389 коментарикоментари 0


„Корейски бизнесмени планират да инвестират в биологичното земеделие и животновъдство в област Видин. Има конкретен инвестиционен интерес към развиване на органичното птицевъдство”, каза корейският посланик у нас Шин Менгхо, който се срещна във Видин с областния управител Кръстьо Спасов. Той изрази задоволство от заявения инвеститорски интерес, като акцентира върху добрите условия и традиции в местното земеделие. „Проблем е липсата на предприятия за преработка на селскостопанската продукция. Затова работим за създаването на стокова борса за зеленчуци и плодове. Имаме идея и за изграждане на рибно пристанище с преработвателно предприятие”, каза инж. Кръстьо Спасов.

Двамата обсъдиха перспективите в строителството, инфраструктура и комуникациите, като Н.Пр. Шин Менгхо не изключи инвеститорски интерес от страна на корейски компании и в тези области на развитие.
Инж. Кръстьо Спасов изтъкна, че основен приоритет в областта е възстановяването на транспортните връзки с област Видин по суша, въздух и вода. Той представи по-важните проекти, сред които са изграждането на магистрален път Видин - Враца до магистрала „Хемус”; строителството на тунел под прохода „Петрохан”; модернизацията на жп линията Видин – София; възстановяването на летище Видин като летателна площадка; изграждането на панорамен крайдунавски път от Видин до Силистра и пълноценното използване на река Дунав за товарни и пътнически превози. „Повечето от тези проекти са свързани с инфраструктурата на Дунав мост 2, трафикът по който надвишава прогнозните данни”, коментира инж. Спасов.

 


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg