EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Южна Корея блокира вноса на месо от Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Южна Корея блокира вноса на месо от Германия

mail13:50 | 07.01.2011прегледи 709 коментарикоментари 0


Германските власти спряха доставките от над 4700 стопанства, които временно няма да могат да продават произвежданото от тях месо и яйца на фона на разрастващия се скандал около фураж, заразен с диоксин, предаде Асошиейтед прес.
Германското министерство на земеделието обяви днес, че не разполага с информация заразени продукти да са предизвикали здравни проблеми. Въпреки това то е спряло продажбата на продукти от над 4700 стопанства, докато не бъдат получени резултати от изследвания на добитъка.
Според властите близо 150 00 тона фураж за птицеферми и свинеферми, съдържащи промишлени мазнини, са били дадени за изхранване на животни в страната.
Южна Корея обяви, че е спряла продажбата на продукти от свинско и пилешко месо, внасяни от Германия, като предпазна мярка. Великобритания и Холандия също разследват мащабите на заразяването на продукти, съдържащи яйца от Германия.
Германски медии съобщиха днес, че заразяването с диоксин, открит в мазнини, добавяни към фуража, е било установено преди месеци, но не е било обявено. Засегнатите германски фермери настояват за компенсации за загубите си, оценявани на 40 до 60 милиона евро седмично.
В същото време от публикация на в. "Хановерше алгемайне цайтунг" става ясно, че анализи, направени през март 2010 година, са отчели следа от заразяване с диоксин на мазнини, добавяни към фуража, и доставяни от германската компания Harles &
Jentzsch, в град Ютерсен, в северната част на страната.
Регионалното министерство на земеделието на провинция Шлезвиг-Холщайн, Северна Германия, потвърди вчера данните за това замърсяване, уточнявайки обаче, че е било информирано за него едва на 27 декември, а самото изследване било направено на 19 март, допълва германското издание.
Тогава било установено, че наличието на диоксин е превишавала над три пъти нормата, уточнява "Хановерше алгемайне".
Самата компания, която е поръчала да бъде направен този анализ, обаче не е информирала регионалното министерство, заяви негов говорител в Кийл, цитиран от германския всекидневник.
Мазнини, които се добавят към фуража и са произведени от Харлес унд Йентцш, са в центъра на скандала със заразяване с диоксин, открит в продукти, изнасяни от германски предприятия за Холандия и Великобритания.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4085