EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Южен поток с отклонение към Република Сръбска?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Южен поток с отклонение към Република Сръбска?

mail14:00 | 16.09.2010прегледи 488 коментарикоментари 0


Русия и Република Сръбска в състава на Босна и Херцеговина подписаха декларация за сътрудничество по проекта Южен поток, предвиждащо проучване на възможности за изграждане на отклонение от газопровода към тази страна, предаде ИТАР-ТАСС.
Документът бе подписан от руския министър на енергетиката Сергей Шматко и премиера на Република Сръбска Милорад Додик. Мощността на планираното отклонение ще бъде 1 милиард куб. метра.
Въз основа на стратегията на руската газова компания Газпром за диверсификация на доставките на газ за Европа чрез реализацията на проекта Южен поток, страните изразиха интерес да бъдат проучени възможностите за доставки на газ в Република Сръбска в рамките на този проект, се казва в съобщение, цитирано от ПРАЙМ-ТАСС.
Според премиера на Република Сръбска ще бъдат необходими един-два месеца, за да се изяснят всички подробности. Додик не посочи срок за подписване на междуправителствено споразумение за реализация на проекта.
Сергей Шматко отбеляза от своя страна, че Русия е заинтересована от присъединяването на други страни към Южен поток. Той припомни, че досега са подписани всички необходими за реализацията на проекта междуправителствени споразумения и приключват преговорите за корпоративните споразумения. "Затова от гледна точка на реализацията на проекта вече няма ограничения. Ако по време на неговата реализация някои страни изразят заинтересованост към него, ще проявим интерес", изтъкна руският министър.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg