EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Южен и Северен поток вървят по график

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Южен и Северен поток вървят по график

mail13:00 | 08.10.2010прегледи 725 коментарикоментари 0


Работата по газопроводите Южен поток и Северен поток като цяло върви по график, заяви руският премиер Владимир Путин,  цитиран от ИТАР-ТАСС. Той каза това на работна среща с президента на газовата компания Газпром Алексей Милер.
Премиерът отбеляза, че някои големи европейски компании, които преди не са влизали в проекта Южен поток, вече проявяват голям интерес към него. Според него ако те действително влязат в този проект, той действително ще стане международен,
общоевропейски. В него вече има италиански и френски компании, а вече интерес проявяват и германски компании, изтъкна Путин.
Милер съобщи на премиера, че вече са приключили инженерните и проучвателните работи, завършена е разработката на технико-икономическата обосновка (ТИО) на морския участък, а националните ТИО за прокарване на съоръжението през транзитните страни ще бъдат завършени до няколко месеца.
Ръководителят на Газпром потвърди интереса на германски компании към проекта и изтъкна, че нараства интересът на Румъния към него. Той посочи, че наскоро там е била група специалисти на Газпром, за да проучи допълнителни варианти за прокарване на
газопровода през румънска територия.
Като цяло работата по проекта върви по график. Готови сме да започнем строителството през 2013 година и да подадем газ по Южен поток към нашите потребители в края на 2015 година, увери Милер.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg