EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ю. Корея ще пести енергия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ю. Корея ще пести енергия

mail13:45 | 29.09.2022прегледи 629 коментарикоментари 0


Южнокорейският министър на промишлеността и енергетиката отправи апел към големите компании в страната, за да обединят усилията си за намаляване на потреблението на енергия през предстоящата зима. Това стана по време на среща на министър И Чан-ян с изпълнителните директори на 10 големи южнокорейски компании, сред които "Самсунг електроникс" (Samsung Electronics) и "Хюндай" (Hyundai), предаде Йонхап. 

Настоящата енергийна криза може да продължи доста дълго време, каза министър И Чан-ян. "Необходими са промени, за да се постигне високоефективна система (на използване на ресурсите), и коригирането на тарифите (на енергия) на първо място за големите потребители, което е неизбежно", добави още той.

По думите му е необходимо сътрудничество между правителството и частния сектор, "за да се преодолеят бързо предизвикателствата и да се съживи икономическото възстановяване". 

Въпреки ръста на износа, търговският дефицит на страната през август се оказа отрицателен заради увеличението на международните цени на енергията, съобщи още И Чан-ян.

Правителството в Сеул ще приложи различни енергоспестяващи мерки в обществените учреждения, за да постигне целта за икономия на енергия с 10 процента тази зима. Във връзка с това министерството на промишлеността и енергетиката предвижда намаляване на отоплението на сградите си, посочиха от институцията.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039