EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Щели да депортират 250 афганци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Щели да депортират 250 афганци

mail07:05 | 29.11.2016прегледи 1626 коментарикоментари 0


Започнала е процедурата по доброволно връщане на 50 афганистанци, пристигнали нелегално в страната ни, а други 200 предстои да бъдат върнати след обработка на документите им. Това беше докладвано на работно съвещание при министър-председателя Бойко Борисов, на което беше обсъдено изпълнението на плана за действие при възникване на извънредна ситуация вследствие на увеличен миграционен натиск по границите на България с Турция, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

В съвещанието участваха председателят на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова, оперативното ръководство на МВР, на Главна дирекция „Гранична полиция" и на службите за сигурност. Те докладваха, че ситуацията в регистрационно-приемателния център в Харманли е нормализирана след предприетите мерки за обезопасяване на центъра и за повишаване на капацитета за медицинско обслужване на чужденците. Командированите на място медицински екипи не са констатирали опасни инфекциозни заболявания, диагностицирани са хронични заболявания, за които е препоръчано лечение. Посочено беше, че изграждането и ремонтът на оградата на РПЦ в Харманли върви по график.

Предприемат се мерки и за настаняване на чужденци в други разпределителни центрове чрез повишаване на капацитета им. Концепцията предвижда реконструкция на центъра на ДАБ в с. Пъстрогор от отворен в затворен тип, като там се пренасочат част от настанените в разпределителния център в Елхово чужденци. Изпълняват се мерки за разширяване на капацитета за настаняване в специализирания дом за временно настаняване на чужденци в Любимец, където вече са доставени 50 фургона и постелъчно имущество за 400 души.

Разгледани са възможностите бивши застави на ГД „Гранична полиция" в района на българо-турската граница, които да бъдат преобразувани в центрове за настаняване на чужденци. Те ще са от затворен тип и охраната им ще се осъществява от служители на МВР. Направени са разчети за хранене, комунално и битово осигуряване и медицинско обслужване, както и на необходимите сили и средства на ДАНС и МВР за обработване на настанените в тях чужденци.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886