EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Щедри обещания на Меркел за 2017 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Щедри обещания на Меркел за 2017 г.

mail10:33 | 21.11.2016прегледи 1375 коментарикоментари 0


Германската канцлерка Ангела Меркел обеща да увеличи инвестициите в инфраструктура през 2017 година, когато ще се състоят изборите в най-голямата европейска икономика, предаде Ройтерс. В същото време канцлерката изтъкна, че страната няма да прибягва до нови заеми.

Германия, която отчита голям бюджетен излишък, устоя на натиска на европейските си партньори да увеличи разходите си, за да помогне за укрепване на растежа в еврозоната, а миналата седмица Европейската комисия наистина призова Германия да отвори кесията си идната година.

В седмичното си обръщение Меркел посочва, че правителството й ще увеличи разходите за пътища, железопътни линии и широколентов интернет, както и за образование.

Въпреки увеличените разходи догодина, "няма да има нови заеми за погасяване от бъдещите поколения", изтъква Меркел.

По думите й парите за интегриране на мигрантите са "добра инвестиция", тъй като така те ще имат възможност да използват германската образователна система и след това да се присъединят към работната сила.

Безпокойствата заради интегрирането на около 900 000 мигранти миналата година, повечето от зони на конфликт в Близкия изток, намалиха подкрепата за Меркел, но правителството й твърди, че в дългосрочен план мнозина от тях ще станат ценна част от работната ръка.

Финансовият министър Волфганг Шойбле планира бюджетен баланс през следващите четири години.

Според представен в петък документ Християндемократическият съюз (ХДС) на Ангела Меркел планира да раздели допълнителните постъпления от данъци между инвестиции в инфраструктура, данъчни облекчения и по-големи разходи за външната политика и за сигурността.

Меркел каза също, че иска да увеличи бъдещите разходи за отбрана и за съюза с НАТО, особено след президентските избори в САЩ.

Германия ограничава социалните помощи за нови имигранти от ЕС

Германският парламент ще обсъди проектобюджета на правителството идната седмица. Миналия месец кабинетът повиши очакванията си за растежа за тази година до 1,8 на сто вместо предвидените по-рано 1,7 на сто.

Източник: БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1966