EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ще се слеят ли борсите в Лондон и Франкфурт?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ще се слеят ли борсите в Лондон и Франкфурт?

mail09:35 | 27.06.2016прегледи 615 коментарикоментари 0


Една от най-очакваните сделки на европейския фондов пазар - сливането на борсите във Франкфурт и Лондон, ще се състои и Brexit няма да попречи. От двете борси обявиха, че решението на британците за излизане от ЕС не променя стратегическото решение за тяхното сливане, оценено на 30 млрд. долара, и те очакват разрешението на регулаторите, съобщава Агенция „Ройтерс", позовавайки се на разпространено съвместно съобщение на Deutsche Boerse AG и London Stock Exchange Group (LSE).

"Обединените възможности на двете борси, включително глобалното им влияние, мрежите им в Европа, Азия и Америка, силата на брандовете им, финансовите ресурси и дълбоките връзки с клиентите, остават добре позиционирани и обслужващи добре клиентите си независимо от изхода от референдума", пише в съвместно съобщение.

„Ръководствата на двата борсови оператора са убедени във важността на сливането, която даже се е увеличила сега и тя би донесла повече ползи на клиентите и акционерите им", посочва директорът на Deutsche Boerse Йоахим Фабер.

Акционерите на Лондонската борса ще гласуват за сделката на общо събрание на 4 юли.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg